filoverføring

Overføring av filer fra opptaker til Digas (DBM)

For å kunne redigere et opptak, er det en fordel å legge råteipen inn i DigAS Database Manager.

Her lærer du det skritt for skritt.

Uavhengig av om du bruker en Zoom, en Edirol, eller en Tascam, er første skritt å koble opptakeren til datamaskinen. Det gjør du med en passende USB-kabel. Skulle du ha problemer med å finne en fornuftig inngang på opptakeren, hører du med red.leder, dagtid, eller en tilfeldig Nova-sjel.

Så fort du har funnet fram riktig kabel og fått kobla opptakeren til en USB-port, skrur du på opptakeren. Den vil da oppføre seg som en minnepinne, eller ekstern harddisk, og poppe opp i 'min datamaskin', Min Datamaskin finner du enklest via skrivebordet.

Åpne så opptakeren i Min datamaskin. I dette tilfellet heter disken Removable Disk (E:).

Deretter er det en idé å dobbeltklikke på disken (Removable Disk E: eller tilsvarende). Da åpner opptakeren seg som et nytt vindu.

Start så opp DigAS Database Manager

Så fremt det er en råteip, og ikke musikk eller et ferdig innslag, du skal legge inn i databasen, velger du fanen Råteiper fra oversikten på venstre side i Database Manager. (Skal du legge over musikk, velger du Musikk - diverse. Skal du legge inn et ferdig innslag, velger du Ferdige programmer og innslag.)

Hold DigAS Database Manager åpen og velg opptakeren fra windows-linja (oversikten over åpne programmer) nederst på skjermen.

Deretter merker du råteipene ved å trekke og dra med venstre museknapp.

Trekk og slipp så filene over i databasen. (En sjelden gang kommer det en funky melding om nødvendig konvertering, godta eventuelle slike meldinger.) Vent (tålmodig) mens filene kopieres over i databasen.

Filene er nå lagt over i Råteiper. I utgangspunktet får de navn som 'imported entry 1' osv. Vil du gi filene nye navn, dobbeltklikker du på hver enkelt fil og fyller inn ønsket navn i feltet 'title' på fanen 'news'.

Du er nå klar til å sette i gang med redigering e.l.

For å koble fra opptakeren på korrekt måte, (hvis du røsker ut usb-kabelen uten forvarsel, risikerer du å skade minnebrikken) høyreklikker du på det lille harddiskikonet med grønn pil nede i høyre hjørne.

Høyreklikk og velg 'Safely Remove Hardware'. Følgende dialogboks vil poppe opp.

Velg 'USB Mass Storage Device' og trykk på 'stop'.

Nok en boks vil poppe opp. Velg nok en gang 'USB Storage Device' og trykk på 'stop'.

Du vil da få beskjed (nederst i høyre hjørne) om at det er trygt å koble fra opptakeren. Koble fra og skru av opptakeren.


hei · planer nova text/plain